Kako se pravilno lotiti izdelave spletne strani

Predstavljam vam kratke napotke za uspešno izdelavo spletne strani. Začetniki boste našli kopico nujnih informacij za začetek izdelave spletne strani. Lastniki obstoječih spletnih strani pa napotke, s katerimi boste povečali uspešnost svoje strani

 

1. Načrtovanje spletne strani

Če se niste lotili izdelave spletne strani samo za hec, ampak želite imeti resno in uspešno spletno stran, si vzamite čas za premislek in načrtovanje tega podviga. Edina možnost za hiter uspeh leži v pozorno izbranih ključnih besedah, pametni zasnovi in dobri vsebini.

 

Nekatere ključne besede, kot npr. “kuhinje”, “izdelava spletnih strani”, ipd, so zelo konkurenčne, saj obstaja ogromno spletnih strani s podobno vsebino, ki si želijo pritegniti obiskovalce. Največ možnosti za uspeh imate s tistimi ključnimi besedami, ki jih res obvladate in ki popolnoma ustrzajo vsebini spletne strani, hkrati pa so privlačne in iskane in kjer konkurenca še ni premočna.

 

Konkurenco lahko ocenite tako, da analizirate sorodne ključne besede. Ustvarite si začeten seznam ključnih besed – zapišite si različne besede in besedne zveze, ki vam pridejo na pamet in so povezane z vašim konceptom in bi jih uporabniki uporabljali pri vpisu v iskalnike, ko bi iskali vašo spletno stran. Ne omejite se na samo eno besedo. Raziskave kažejo, da večina uporabnikov uporablja besedne zveze iz dveh, treh ali celo več besed, da dobijo želene rezultate.

 

Analiza ključnih besed

Vzemite si čas in razmislite o vaših ključnih besedah. Obiščite spletne strani vaših konkurentov in preverite njihove ključne besede.

 

Temeljita analiza vedno vzame precej časa, a je zelo pomembna za uspešno zasnovo. Prinese vam lahko ogromno uporabnikov. Ne hitite in se ne prenaglite z naslednjimi koraki. Ustvarite si zaključen seznam ključnih besed in jih uporabljate v nadaljevanju.

 

Zasnova in struktura spletne strani

Izberite glavno (najbolj pomembno) ključno besedo za vašo vstopno stran. Vsaka (pod) stran naj bo optimizirana za eno ključno besedo.

Če je v besedilu smiselno, uporabljajte tudi druge ključne besede, vendar se osredotočite le na eno, glavno ključno besedo na stran.

Navigacija mora biti jasna in preprosta  za uporabnike. 

 

2. Izdelava spletne strani

Sedaj, ko veste kaj želite, je čas, da si ustvarite spletno stran. Lahko si jo izdelate sami, za optimalne rezultate pa izdelavo raje zaupajte strokovnjakom.

 

Orodje za samostojno izdelavo spletnih strani

Na spletu imate na voljo kopico orodij za samostojno, online izdelavo spletnih strani. Ena od teh je slovenska, 1dva3.si, ki omogoča zelo ugodno, hitro in enostavno izdelavo strani. Izbirate lahko med že pripravljenimi grafičnimi predlogami, ali naročite novo predlogo, ki vam jo ekipa ustvari posebej za vas.

 

Za optimalne rezultate zaupajte delo strokovnjakom

 

Več si preberite v članku  Kako se pravilno lotiti izdelave spletne strani 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: