Spletna stran Masaža Harite

Masaža ima sprostitveni in terapevtski učinek. Koristi predvsem mišičnemu sistemu, izboljšuje prekrvitev mišic in njihovo mobilnost. Preveč napete mišice se z učinkom masaže sprostijo, ohlapne mišice brez tonusa pa se napnejo. Bistveno za razumevanje učinkov masaže je razmerje med površino in notranjostjo telesa.

Za izdelavo spletne strani skrbi sistem www.e-vizitka.biz

Poleg fizičnih učinkov ima masaža številne blagodejne učinke na psiho človeka, saj zmanjšuje stres in izboljšuje duševno počutje, poleg tega pa ugodno deluje na čustveno stabilnost ljudi, ki trpijo za katero od blažjih oblik duševnih motenj.

Vzhodnjaške tehnike (tui – na, ayurvedska masaža) učinkujejo na telesne sisteme in notranje organe preko točk na energijskih kanalih ali meridianih, klasična metoda zahoda pa zaznava in uporablja refleksni učinek – spremembe v telesnih sistemih in organih, ki so posledica draženja zunanjih telesnih delov.

Pred masažo se na kratko pogovorimo o morebitnih problematičnih predelih, kjer je potrebno masažo prilagoditi.

Tui-Na je kitajska medicinska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o Yin in Yangu, z naukom o petih elementih ter s teorijo Qi in meridianov. 

Tui-Na je predvsem način za ponovno vzpostavljanje porušenega ravnovesja, občasno in vedno znova, vedno kadar čutimo, da je to potrebno.  Na Kitajskem masaža večinoma poteka na oblečenem pacientu, na zahodu pa se je glede na povpraševanje, le ta prilagodila in se uveljavila kot masaža z oljem t.j. ob neposrednem stiku s kožo pacienta.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: